Annette Møller

29. apr. 2019

Visuelt understøttende samtale

Annette Møller

Pædagog, afdelingsleder i Rådgivningsafdelingen - Autismecenter Nord-bo

29.-30. april 2019

 

Oplæg:

At blive hørt og forstået i sine budskaber er en menneskeret for alle, og at kunne bringe sin stemme i spil ligeså. Dog opleves det ofte, både i professionelle sammenhænge og i private rammer, at kommunikationen mellem personen med autisme og omsorgspersonen, går galt. En af grundende er ofte, at os der ikke har autisme elsker at bruge ord……mange ord. Lige sådan med vores kropssprog, vores mimik og gestik og vores dobbelttydige budskaber. Til stor frustration for personen med autisme.

I Rådgivningsafdelingen på Autismecenter Nord-Bo har vi gennem flere år arbejdet på at udvikle samtaleredskaber, der kan benyttes i samtaler med personer med autisme. Samtaler om alt det der er vigtigt og som der er brug for at få sat ord på. Vi ved, at personer med autisme ofte kan have svært ved at sætte egne ord på og at kunne forklare, hvad der er på spil og derfor er der brug for at gå andre veje.

Denne workshop vil sætte fokus på hvorfor metoderne virker, og der vil blive givet konkrete eksempler på samtaleark og på samtaleemner, udviklet i Rådgivningsafdelingen.

Workshoppen henvender sig til fagfolk, professionelle og til personer med autisme.