Ellen Vallentin Christiansen

29. apr. 2019

Autie Rebus positiv - et personligt foredrag om livsfilosofi, strategitænkning og det at finde sig selv og sin retning i livet.

Ellen Vallentin Christiansen

Foredragsholder, kvinde med Aspergers syndrom

 

Oplæg:

Når man får en autismediagnose, får man et label. Det er en velkendt sætning at “man skal kigge om bag diagnosen, og se mennesket bag”. Men hvad betyder det egentlig i henholdsvis, tanke, ord og praksis?

Når jeg er ude at holde foredrag får jeg ofte spørgsmålet “Hvordan er du nået så langt i forhold til din personlige udvikling?” “hvordan kan du være så positiv?” eller jeg bliver spurgt: “Hvordan får jeg mit barn/mig selv/min partner/min borger ud af det negative tankemønster og hjælpe med at skabe glæde i hans/hendes liv?”....

Efter at jeg tidligere i en række forskellige personlige foredrag har fokuseret på autismen, og hvordan den påvirker min hverdag, vil jeg i dette foredrag fokusere på mit menneskesyn, livsfilosoferen, mine værdier, og tanker, og hvordan dette som helhed og fundament påvirker min autisme. Hvad er det, der lige i mit tilfælde gør at jeg klarer nogle ting, mod alle odds. Hvilke tanker tænker jeg. Hvilke mantraer forfølger jeg? Hvordan giver det mig en oplevelse af at leve et positivt og godt liv?

Det er svært at sætte på formel og i skema, men jeg vil med dette foredrag forsøge at tydeliggøre det jeg gør i praksis, så du/I måske kan lade jer inspirere og tage det med i værktøjskassen i arbejdet med den personlige udvikling hos mennesket bag diagnosen.