Rikke Steensgaard og Line Gebauer

29. apr. 2019

LAD OS LEGE…

 

Rikke Steensgaard,

Psykolog i AutismePotentiale, og videnskabelig assistent ved Interacting Minds Centre, Aarhus Universitet

Line Gebauer,

Psykolog ved Langagerskolen samt deltidsansat lektor og ph.d. vejleder ved Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet med primært forskningsområde i autisme.



Oplæg: 

Autismefagfolk fra Langagerskolen samarbejder netop nu med nogle forskere fra Aarhus Universitet om at undersøge, hvordan vi kan gøre det meningsfuldt og sjovt for autistiske mennesker at samarbejde og kommunikere. Udgangspunktet er at skabe det optimale læringsmiljø, hvor autistiske børn og unge kan få positive samspilserfaringer og dermed værdifuld social læring. På Langagerskolen er der derfor oprettet en LEGO-klub hvor autistiske børn som en del af deres tilbud på Langagerskolen kommer og leger med hinanden via en struktureret legeinterventions-metode. LEGO-klubben udvikles og tilpasses dog løbende via samskabelsesprocesser mellem børn og voksne, dvs. børnene inddrages som ligeværdige og aktive parter i at forme LEGO-klubben.

I denne workshop vil vi gerne fortælle om baggrunden for LEGO-klubben samt vores hypoteser og foreløbige erfaringer. Dertil håber vi at kunne inspirere mere generelt til at anvende leg og samskabelse med autistiske mennesker som metoder i den daglige pædagogiske praksis.