'Autisme og spiseforstyrrelser'

27. apr. 2020

Autisme og spiseforstyrrelser

Henriette Nowack, pædagogisk konsulent
Louise Callesen, pædagogisk konsulent
Grethe Aagaard, pædagogisk konsulent

Autisme og spiseforstyrrelse ses ofte sammen og det kan være vanskeligt at skelne mellem, hvilke symptomer der har afsæt i autismen, og hvilke der springer ud af spiseforstyrrelsen.

En spiseforstyrrelse har som oftest et formål for den spiseforstyrrede og kan derfor opleves som en positiv og forudsigelig støtte. Samtidig er den begrænsende og kan i værste fald blive livstruende.
21 årige Louise, som i en alder af 15 år blev diagnosticeret med Aspergers syndrom i forbindelse med udredning for spiseforstyrrelse, fortæller enten på video eller live i salen sin historie om, hvilke formål spiseforstyrrelsen havde for hende.

Workshoppen indeholder et oplæg om vores faglige tilgang til samarbejdet med Louise, og hvordan vi sammen har arbejdet med Louises selvforståelse, som et led i at skabe en tryg platform, hvorfra hun med tiden vil kunne give slip på spiseforstyrrelsen.

Workshoppen henvender sig til mennesker med autisme og spiseforstyrrelse, pårørende og fagpersoner der samarbejder med autistiske mennesker med middel til højt kognitivt niveau.
Formålet er at deltagerne opnår en større viden og forståelse for autisme og spiseforstyrrelse og får et bud på en faglig tilgang og indsigt i, hvordan det var været for Louise at arbejde med sin selvforståelse.