'Low arousal - hvordan gør vi?'

14. apr. 2021

Low arousal - hvordan gør vi?

Jolande G. Corneliussen, aut. psykolog

Low Arousal-tilgangen udfordrer os løbende på vores egen tænkning, forestillinger, følelser og gøren. Hvad gør vi konkret, når vi som forælder, medarbejder, leder eller supervisor synes det er svært at fastholde en respektfuld og nysgerrig tilgang – ikke kun for det menneske vi arbejder for, men lige så meget over for dem, vi samarbejder med? Når vi er under pres og oplever utryghed og uforudsigelighed i omgivelserne eller i organisationen, og tilgangen bliver vanskelig at fastholde?

I oplægget illustrerer jeg ved brug af cases, hvilke dilemmaer, vi møder i arbejdet med Low Arousal, samt hvordan en personcenteret og processorienteret tilgang kan understøtte os i dette arbejde.

Heri trækker jeg på mine erfaringer som underviser og supervisor af både medarbejdere, ledere og organisationer, der arbejder med Low Arousal.

Om Jolande G. Corneliussen
Jolande arbejder med mennesker, der arbejder med mennesker. Hun faciliterer udviklingsprocesser for organisationer, teams og medarbejdere i den offentlige og private sektor. Hendes tilgang er baseret på et humanistisk menneskesyn og en tro på det professionelle og personlige ansvar. Jolande har bred erfaring med kompetenceudviklingsforløb og supervision til medarbejdere og ledelse, der arbejder med særligt sårbare og mennesker med udfordrende adfærd. For eksempel på bosteder for mennesker med funktionsnedsættelser, på folkeskoler i både almenregi og specialregi, og rusmiddelbehandling. Her tager hun ofte afsæt i Low Arousal og perspektivskifte.