'Fortællinger fra AutismePlusFarMand'

27. apr. 2020

Fortællinger fra AutismePlusFarMand

Morten G. Oschlag, Psykologisk konsulent og underviser på Søstjerneskolen

Denne workshop kommer til at favne forholdsvist bredt. Først og fremmest vil den tage udgangspunkt i min personlige, ærlige – og til tider ufrivilligt morsomme – beretning om det at være far(mand) til to sjove børn, der minder utrolig meget om mig selv, i et system der hovedsageligt er befolket af kvinder og mødre.

En beretning om at ’lugte kaffen’ og erkende, kende og handle i forhold til ens børns diagnoser og ens egen snigende sorg, i et tempo der kan være præget af, at man måske i perioder befinder sig en ’planetcirkel’ længere væk fra børnene i ens faste kredsløb, end barnets mor gør.

Workshoppen vil desuden indeholde mine udefrakommende perspektiver som professionel på far/mande-rollen i forbindelse med alt fra udredningsforløb, forældresamarbejde, svære samtaler m.m.

 Jeg vil desuden berette om de konkrete erfaringer jeg har gjort mig i forhold til at prioritere det terapeutiske arbejde med ”usynlige” fædre, synliggøre deres ressourcer (ikke mindst over for dem selv) og hjælpe dem til at finde erkendelses –og følelsesmæssigt (far)bare veje i en tilværelse med barn -eller børn på særlige vilkår.

Workshoppen vil være rundet af det faktum, at jeg i det daglige arbejder som underviser og behandler inden for den højt specialiserede del af dagbehandlingsområdet, er far til to teenagere på 14 og 17 med autisme, ADHD og PDA – samt at jeg selv, som voksen lod mig udrede, og fik diagnoserne ADHD og Aspergers Syndrom.

Jeg syntes ligesom ikke, at mine børn skulle være alene.

Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål.